Nedavno so po internetu krožili članki, ki to trdijoMcDonald'sljubljeni pomfrit skriva skrivnost zdravljenja plešavosti. Ne glede na to, kako sovražimo, da smo prenašalci slabih novic, ta trditev na žalost ne drži. Toda to ne pomeni, da znanstveniki, ki stojijo za zelo razglašenim časopisom, niso odkrili nečesa prav tako pomembnega! Evo, kakšni so rezultati študije pravzaprav pomeni.

Objavljeno v spletni reviji Biomateriali Zadevna študija je preučevala načine, na katere bi lahko gojili velike količine kalčkov lasnih mešičkov - vira lasnih mešičkov. Ljudje, ki trpijo za izpadanjem las, imajo trenutno dve možnosti: zdravila in kirurško presaditev. Ko gre za presaditev, zdravniki običajno premaknejo obstoječe lase na druge dele telesa, namesto da vsadijo nove lasne mešičke.

Zdravila, ki so na voljo, delujejo razmeroma dobro pri ohranjanju las, ki jih imate, Angela Christiano , dr., povedal NPR leta 2013. In s presaditvijo lahko premikate lase po glavi, kot od spredaj nazaj. Toda nobena [metoda] ni znana po tem, da bi dejansko zrasla novih las.Ta nova študija je odkrila ustrezen način za rast novih lasnih mešičkov v laboratoriju v velikem obsegu, kar je le še en korak k zdravljenju plešavosti. Kaj ima torej McDonald'sov pomfrit s tem? Za rast lasnih mešičkov so raziskovalci morali ustvariti posodo, ki bi prepuščala dovolj kisika za folikle. Preboj je prišel, ko so uporabili dimetilpolisiloksan, prepusten za kisik (PDMS) – sestavino, ki jo McDonald's uporablja v svojem pomfritu kot sredstvo proti penjenju. Spletna stran .

Res je, edina povezava tukaj je, da dimetilpolisiloksana uporabljajo tako McDonald's kot znanstveniki, ki izvajajo omenjeno študijo - to je to! Čeprav so raziskovalci uspešno presadili lasne mešičke na gole hrbte miši, ki so nato delovale kot tipična dlaka miši in glodalcev, je velik preskok v logiki reči, da bo uživanje pomfrita, ki je prišel v stik z dimetilpolisiloksanom, nekako pozdravilo plešavost.

Kot odgovor na to, kako so bili rezultati študije napačno razloženi, je Junji Fukuda, eden od avtorjev študije in profesor na nacionalni univerzi Yokohama na Japonskem, povedal The Japan Times Na spletu sem videl komentarje z vprašanjem: 'Koliko krompirčka bi moral pojesti, da bi mi zrasli lasje?' Hudo bi mi bilo, če bi ljudje mislili, da bi to naredili, če bi nekaj pojedli! Zato pojdite in uživajte v tem hrustljavem, hrustljavem krompirčku – vendar tega Rogainea ne zavrzite kmalu.

Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da so znanstveniki izvedli to raziskavo na miših, kar pomeni, da človeška različica še ne bo na voljo. Kljub temu Fukuda meni, da so rezultati spodbudni. Ta preprosta metoda je zelo robustna in obetavna. Upamo, da bo ta tehnika izboljšala regenerativno terapijo človeških las za zdravljenje izpadanja las, kot je androgena alopecija, rekel je . Držimo pesti!

Zamujam? Te petminutne frizure so videti šik v polovici časa.

Več od PRVI

Stara sem 40 let in nočem strižiti las do pasu

3 poceni, naravni popravki za suhe in poškodovane lase

Mislila sem, da sem na drugem zmenku s fantom, s katerim bi se poročila. Potem mi je lasulja padla