Ste po nesreči pustili, da je vaš kruh zastarel? Brez skrbi - to bi lahko bilo dobro! Namesto da kruh vržete v smeti, ga lahko ponovno uporabite na več načinov. In ne, nobeden od naših trikov ne vključuje uživanja stare rezine (fuj) ali njene vključitve v novo jed. Začnite na novo s temi 10 idejami.

Zagotovite vesele sobne rastline.

Tudi z rednim zalivanjem bodo nekatere vaše sobne rastline postale nekoliko rjave in povešene. Preprost način, da jih oživite: star kruh zmletite v predelovalcu hrane ali mešalniku, da ustvarite drobne drobtine, nato pa koščke vmešajte v zemljo za rastline. Hranilne snovi v drobtinah bodo vašemu zelenju dale prepotreben zagon in mu pomagale pri rasti.

Odstranite blatne lise iz semiša.

Po dnevu tekaških opravkov v groznem vremenu imajo vaši najljubši semiša škornji nekaj madežev blata. Rešitev: površino semiša nežno podrgnite z rezino starega kruha. Kruh deluje kot fin brusni papir, da previdno dvigne umazanijo, ne da bi pri tem poškodoval material.Enostavno pobirajte drobce stekla.

Ups! Ko ste pospravljali božične okraske, vam je pomotoma padel steklen okras. Poskrbite, da boste dobili še zadnji delček z uporabo starega kruha. Kako narediti: Ko pometete in zavržete velike kose, s kruhom previdno potapkajte območje, kjer se je okrasek razbil. Drobni kosi stekla se bodo zataknili naravnost v kruh, tako da jih boste lahko varno vrgli.

Naredite ugodnosti za pse poceni.

Nagrajevanje Busterja s prigrizki za dobro vedenje ni nujno, da stane bogastvo. Pripravite svoje dobrote iz starega kruha! Kako narediti: kruhu odrežite skorjo, nato s prsti sploščite rezino. Nato na kruh namažite plast arašidovega masla in ga čim bolj zvijte. Postavite v mikrovalovno pečico na papirnato brisačo za 60 sekund in pustite, da se ohladi nekaj minut. Ko se ohladi, bo trda žemljica okusna hrustljava poslastica za vašega prijatelja.

Nekaj ​​opomb: Prepričajte se, da uporabljate popolnoma naravno arašidovo maslo brez ksilitola, ki je strupen za pse. Prav tako svojega psa nikoli ne hranite s kruhom, ki vsebuje česen, čebula, rozine ali mak (vsi so tudi strupeni).

Privabite ptice na svoje dvorišče.

Seveda veste, da bodo ptice jedle star kruh. Z dodajanjem dodatnih dobrot pa lahko privabite še več pernatih prijateljev. Kose starega kruha samo premažite z nesoljenim maslom in povaljajte v zdrobljenih oreščkih ali drobtinah graham krekerja. Postavite zunaj na suho mesto in ptice bodo takoj priletele!

Zmehčajte trde kaluse na stopalih.

Ko pozimi postanejo žulji suhi in hrapavi, poskusite to: kos starega kruha namočite v jabolčni kis (ACV), kruh prilepite na žulj in pokrijte z nogavico. Pustite čez noč. Kruh se prilega vašemu stopalu in ohranja ACV za mehčanje kože na kalusu.

Izogibajte se zadimljenim pitovnim neredom.

V hladnejših mesecih se zaradi njegove hitrosti in enostavnosti pogosto obrnete na svojega brojlerja, da skuhate zrezke. Težava? Kapljice, ki se naberejo v posodi spodaj, se pogosto kadijo, škropijo ali se vnamejo. Da bi se temu izognili, preprosto obložite dno pekača (pod rešetko) z rezinami starega kruha, preden ga položite v pekač. Vpojne rezine bodo vpijale vse maščobne sokove, ki padejo, da se ne kadijo ali vnamejo.

Čebulo narežite brez solz.

Slastna čebula okrepi okus mnogih vaših najljubših jedi – če vas le rezanje ne bi spravilo v jok! Kaj lahko pomaga: Potisnite rezino starega kruha na nož, dokler ni blizu ročaja. Nato s konico noža sesekljajte čebulo kot običajno. Ko režete, kruh absorbira večino močnih žveplovih spojin čebule, preden dosežejo vaš občutljiv nos in oči. (Lahko poskusite tudi to trik z mokrimi papirnatimi brisačami .)

Odpravite neželene vonjave po hladilniku.

Eek! Posoda s tuno, ki ste jo pripravili za večerjo, je bila prava uspešnica, zdaj pa ostanki začenjajo puščati značilen vonj v vašem hladilniku. Na pomoč: star kruh! Preprosto postavite nekaj rezin na police hladilnika in pustite stati čez noč. Ker kruh vpija vonjave, lahko rezine (in vonjave) zjutraj preprosto vržete v smeti.

Preprečite, da bi piškotki zastareli.

Naslednji vikend spečete serijo svojih slavnih domačih piškotov za večerjo in ne želite, da bi zastareli pred dogodkom. Da bodo obstojni, jih shranite v nepredušno posodo s kosom starega kruha. Rezina bo absorbirala odvečno vlago, tako da bodo vaši piškoti ostali popolnoma hrustljavi. njam!

Še niste pripravljeni ločiti se od svojega kruha? Če menite, da je vaš hlebec mogoče oživiti, si oglejte ta trik zmehča v samo nekaj minutah .

Ta članek se je prvotno pojavil v naši tiskani reviji, Prvi za ženske .