Prvič gostite večerjo za zahvalni dan? Ena beseda za modre: Opustite se sanjamkuhanje popolnega obroka; postavimo letvico malo nižje, in samo poskusimo, da na veliki dan ne bi imeli nobenih kraljevskih zapletov. Za pomoč smo neformalno anketirali nekatere najbolj izkušene gostitelje dneva purana, ki jih poznamo – ljudi, ki to počnejo že desetletja – in jih prosili, naj delijo najhujše napake, ki so jih naredili, ko so začeli. Po njihovem mnenju je tukaj prvih osem stvari, ki se jim želite izogniti.

1. Pozabite na preklete vrečke drobovja v puranu.

prek GIPHY

Grobo, a res: večina puranov ima ne eno, ampak dve vreči drobovine, ki ju je treba odstraniti pred kuhanjem – sicer tvegate, da bodo vaši gostje pozneje naleteli na neprivlačen prizor, prav pri vas.okrašena miza za zahvalni dan. Poiščite en paket (ki vsebuje srce, jetra in želodčke) v prsnem košu in drugega v vratu purana. Vemo, vemo: to je gnusno in nihče tega noče storiti. Pravzaprav je to verjetno razlog, zakaj ste se sploh zataknili pri gostovanju.2. Poskušam dati krompirjeve in korenčkove olupke na odlagališče smeti.

prek GIPHY

Se želite izogniti klicu v sili vodovodarju na zahvalni dan zjutraj? Ne odlagajte velikih količin gostih zelenjavnih olupkov v odtok naenkrat, sicer tvegate, da boste zamašili sistem in se zavili do komolcev v blatno vodo, ko vstopi vaše podjetje. Naj bo preprosto in uporabite vrečko za smeti.

3. Pozabite, da popolnoma odmrznete purana.

prek GIPHY

Ta je luskavica. Odvisno od velikosti vaše ptice, jo mora odmrzniti za dva, tri, štiri ali včasih celo več dnevi preden je pripravljen za pečico. Nič ni hujšega kot preveriti glavno privlačnost svojega obroka in spoznati, da je globoka notranjost purana še vedno ledena, hladna in surova. Seveda obstajajorešitve v zadnjem trenutku, a kdo potrebuje takšen dodaten stres?

4. Nimate dovolj stolov.

prek GIPHY

Stole je enostavno spregledati, vendar so ključnega pomena - še posebej, če imate dodatne goste, ki jih niste načrtovali. (Stranska opomba: Bo nenehno bodite dodatni gostje, ki jih niste načrtovali.) Da se izognete jesti v izmenah, si vnaprej izposodite nekaj sedežev pri sosedu – ali pa bodite pripravljeni potegniti ležalnike iz kleti, ko ljudje hodijo noter. Res, to je eno od zlatih pravil gostovanja: dodatki vsega so vedno dobra ideja.

5. Čakanje na pomivanje posode po večerji.

prek GIPHY

Žal vas obveščamo: Posoda, posoda in več umazane posode so v vaši bližnji prihodnosti. Pospešite postopek čiščenja vsakega lonca, ponve in kosa srebrne posode v hiši, tako da čistite vse dopoldne in da je vaš pomivalni stroj pripravljen in čaka, ko je dejanski obrok postrežen. In ne bojte se vrniti na papir oz modna plastična posoda ko se sladica zavije; na tej točki se ljudje (upajmo) počutijo obremenjene, srečne in ne obsojajo.

6. Pustite grudice v omaki.

prek GIPHY

Večini od nas do tega usodnega trenutka nikoli ni bilo treba vedeti, kako narediti omako. In v nori naglici, da se prepričate, da je vsaka jed pripravljena na mizo ob istem času, boste omako verjetno odložili do zadnje minute. In verjetno bo tako debela, da boste vanj lahko stali z vilicami. In smejali se boste skupaj s svojimi gosti, saj se tako dobra gostiteljica ukvarja s temi stvarmi (glej št. 8), vendar tudi nikoli ne boste pozabili na čas, ko ste pripravili popolno večerjo za zahvalni dan – razen za omako. Da se izognete temu neprijetnemu spominu, se pripravite na mešanje ... in premešajte ... in mešajte. Še bolje, naročite litre omake v bližnji restavraciji. ne bomo povedali.

7. Pozabite na brusnično omako.

prek GIPHY

Iz neznanega razloga vsi pozabijo na to jed. (Še ena zlahka pozabljena hrana, ki smo jo vedno znova slišali? Večerni zvitki.) Obožujem ozsovražiti, ta gnječi, rdečkasti zmes je že od zore časa na skoraj vsaki mizi za zahvalni dan in ne želite se zavajati s tradicijo. Ljudje ga bodo iskali, zato bodite pripravljeni – tudi če boste morali ponarediti pravo stvar, tako da iz pločevinke poberete umazanijo in na vrh vržete nekaj svežih brusnic.

8. Ne smejati se skozi neizogibne nesreče.

prek GIPHY

Naše veteranske hostese za zahvalni dan so se strinjale s tem: naučiti se moraš smejati svojim napakam. Ker tudi to bo minilo, potem pa vam bodo ostale le smešne zgodbe. Kaj je nekaj minut zadrege v zameno za dodajanje anekdote, vredne LOL, družinskemu izročilu? Navsezadnje se večina ljudi sploh ne pojavi zaradi obroka, vrednega Pinteresta. Kot je pošalila ena od naših hostes, so vsi veseli, da smo skupaj. Umazano, ampak res.

Več od PRVI

Hrana za zahvalni dan, ki je nihče ne mara, zato jih nehajte kuhati

21 receptov za ostanke za zahvalni dan, ki bi lahko celo zasenčili dejansko pojedino

Vaši najljubši kuharji so združeni proti enolončnicam iz sladkega krompirja