Nič ni hujšega kot ugrizniti v krožnik jajc, le da so okusna nežna in gumijasta. Čeprav bi jih lahko poskusili izboljšati tako, da potresete ščepec soli in popra, kaj pa, če obstaja način, da bi vsakič, ko naredite prevara, dobili bogatejši in bolj zapleten okus? Pozdravite hondashi, sestavino, ki jo boste zagotovo začeli dajati v svoja jajca – in vse druge slane jedi v vaši prehrani.

Hondashi - najdemo ga tudi v suhi obliki, imenovani dashi prah - je ojačevalec okusa narejena iz bogate juhe, polne namočenih alg in stare tune. Za razliko od drugih juh ali omak ima nekoliko bolj slan in mesnati profil, ne da bi bil nujno izjemno ribji okus. Poleg tega se lahko glede na dodatne sestavine blagovne znamke, ki jih dobite, razlikuje po vsebnosti soli in okusa. Tradicionalno ga potresemo na pečeno ali v juhe, enolončnice in jedi z rezanci v japonski kuhinji. Lahko pa ga preprosto vključite v zelenjavne priloge, dipe in seveda jajca. Čeprav je danes na voljo v obliki juhe ali prahu v številnih trgovinah z živili, ga lahko naročite tudi prek spleta, če ni na vašem območju ( Kupite na Amazonu, 5,20 $ ).

Če iščete preprost način, da začnete vključevati hondashi v svojo hrano, sem dal ta japonska fritata kuharja Jae Leeja poskus. Za svojo kreacijo Lee zmeša štiri velika jajca, 1/2 skodelice vode, 1/4 čajne žličke hondashija, 1/4 čajne žličke soli, 1/2 žlice sladkorja. V ponev na srednje močnem ognju doda 1 žlico nesoljenega masla in pest špinače. Potem, ko špinača rahlo oveni, dodajajčna mešanica, mešajte, dokler ni ohlapno umešana. Ko vidi, da je jed približno napol kuhana, zmanjša ogenj na nizko in pokrije ponev, da se popari. Fritata se skuha v dveh do petih minutah.Lahko potrdim, da je fritata svetloba , zračno in izjemno okusno. Hondashi preprečuje, da bi imel blag in gumijast okus, namesto tega dodaja osnovno slanost, ki jedi ne premaga. Tudi če niste ljubitelj fritate, ta splošni recept še vedno deluje tudi za osnovni krožnik umešanih jajc, če želite, da so bolj okusna kot vaša običajna jed. Poskusi!