Verjetno je, da verjetno ne razmišljate veliko o barvi menstruacijske krvi. Do te točke, vaš čas v mesecu pride in gre, barva pa običajno ostane enaka, bolj ali manj. Kaj pa, če vaša menstruacijska kri začne videti ... drugače? In kaj potem?

Kot se je izkazalo, lahko barva vaše menstruacijske krvi dejansko razkrije veliko o vašem zdravju. Če se sprašujete, kaj pomeni vaš najnovejši odtenek, ne iščite dlje od spodnjega priročnega vodnika, da boste vedeli, kdaj lahko zadihate in kdaj morate vsekakor obiskati zdravnika.

Moja menstruacijska kri je svetlo rdeča.

svetle češnje getty(Foto: Getty Images)Morda bi bilo malo zaskrbljujoče, če je vaša menstruacijska kri podobna takšni, kot jo vidite, ko dobite, recimo, rez papirja. Toda večino časa je to povsem normalno, še posebej, če se to zgodi prvi ali drugi dan menstruacije . Ponavadi samo pomeni, da je vaš tok najmočnejši.

Moja menstruacijska kri je temno rdeča.

vino getty(Foto: Getty Images)

Podobno kot svetlo rdeča barva tudi temno rdeča barva običajno ni znak, da je kaj narobe. Najverjetnejši scenarij je tak kri je postala stara tako, da preživite več časa v telesu, preden odteče. To povzroči oksidacijo krvi, kar ji daje temnejši odtenek.

Moja menstruacijska kri je rožnata.

sladoled getty(Foto: Getty Images)

Pozorni morate biti na komaj prisoten tok. Rožnata menstruacija je lahko znak nizke ravni estrogena , še posebej za nekoga, ki je pred kratkim v kratkem času močno shujšal, se je pretirano gibal ali se je lotil restriktivne diete. Če ste to vi, je morda čas, da prilagodite svoje življenjske navade in se prepričate, da jeste dovolj beljakovin. Če ne, bi lahko dolgoročno ogrozili svoje kosti in srce.

Moja menstruacijska kri je oranžna.

oranžna getty(Foto: Getty Images)

Oranžna menstrualna kri je barva, ki bi vas morala spraviti v stanje visoke pripravljenosti. To lahko kaže na okužbo, še posebej, če jo spremljajo čudni simptomi, kot so neprijeten vonj ali nenavadna bolečina . Čeprav se od ženske do ženske razlikuje in ne nenehno če nekaj ni v redu, je to zagotovo znak, da greste k zdravniku.

Moja menstruacijska kri je siva.

soba getty(Foto: Getty Images)

Siva obdobna kri je lahko znak a spontani splav , še posebej, če so prisotni kosi, ki izgledajo kot jetra. Lahko bi tudi bilo znak bakterijske vaginoze ali druga vaginalna okužba. Kakorkoli že, to je vsekakor znak, da pokličete svojega ginekologa in se čim prej dogovorite za termin.

Več od PRVI

3 diši, ki jih ne bi smeli prezreti

Tukaj je, kako očistiti svoje zasebne dele

Obstaja neprijetna (vendar povsem normalna!) težava, ki jo ima večina žensk med seksom, vendar si tega nihče ne želi priznati