Toymaker Fisher-Price odpoklica 63.000 otroških sedežev, ker sonevarnosti požara, glede na Komisija za varnost potrošniških izdelkov ZDA . Težava izhaja iz možnosti, da se motor pregreje, kar lahko povzroči požare.

Če ste kupili sedež Soothing Motions, CPSC opozarja, da ga morate nemudoma prenehati uporabljati in se obrnite na Fisher-Price za celotno vračilo. Odpoklic velja za sedeže s številko modela CMR35, CMR36, CMR37 in DYH22, kot tudi za vse sedeže Smart Connect Soothing Motions s številko modela CMR39. Številko modela najdete na spodnji strani.

Sedeži Fisher Price Recall Soothing MotionsCMR37 (levo) in CMR35 (desno) (Foto: ameriška komisija za varnost potrošniških izdelkov)

Sedeži Fisher Price Recall Soothing Motions

CMR36 (levo), DYH22 (sredina) in CMR39 (desno) (Foto: ameriška komisija za varnost potrošniških izdelkov)

Sedeži skačejo, zibajo ali skačejo in zibajo skupaj, v skladu s CPSC. Prav tako vibrirajo, predvajajo 10 pesmi in zvokov narave ter imajo nad glavo mobilni telefon. Poleg odpoklicanih približno 63.000 sedežev v ZDA, še 2.000 odpoklicanih tudi v Kanadi.

Ti sedeži za pomirjujoče gibanje so se prodajali za približno 160 $, medtem ko so sedeži Smart Connect Soothing Motion Seats prodali za približno 175 $. Na voljo so bili za nakup med novembrom 2015 in oktobrom 2017 na spletu na Amazonu in v trgovinah, kot so Walmart, Target, Toys R Us in buybuy BABY.

Fisher-Price je doslej zabeležil 36 primerov pregrevanja izdelka, vključno z eno poročilo o požaru v ohišju motorja pod sedežem. Na srečo niso poročali o poškodovanih.

Na svojem spletnem mestu ima Fisher-Price vodnik po korakih, kako ugotoviti, ali vas je odpoklic prizadel. Če ste kupili enega od zadevnih sedežev Motions, si oglejte navodila podjetja Fisher-Price za pošiljanje sedeža nazaj in predplačano odpremo. Ko bodo imeli tri dele, ki jih potrebujejo - prerezan napajalni kabel sedeža, napajalnik za izmenični tok in sedežno podlogo - bodo vrnili 160 $. Če ste sedež kupili v Kanadi, boste prejeli 210 CAD.

Na žalost to ni prvi odpoklic, ki ga je moral izdati Fisher-Price. Aprila 2016 so odpoklical okoli 34.000 zamahov zibelke zaradi nevarnosti padca. Takrat še niso poročali o poškodovanih.

Na lažji toni, najljubša igrača princa Georgea je verjetno nekaj, kar imajo radi tudi vaši otroci.

Več od PRVI

Mamin pameten kramp za otroka, da vzame zdravilo, postane virusen

Več kot 500.000 igrač za navijanje odpoklicanih zaradi nevarnosti zadušitve

Walmart in drugi trgovci na drobno odpoklicujejo zelenjavo zaradi okužbe z listerijo