Bolečine v sklepih, nespečnost, slabo razpoloženje in energija - če ste doživeli katerega od teh simptomov, uf, se strinjamo z vami. Takšni simptomi lahko res motijo ​​našo kakovost življenja, vendar jih pogosto povzročajo prehranske pomanjkljivosti, ki jih je mogoče zlahka odpraviti z dodajanjem hrane in dodatkov, bogatih s hranili, kot je magnezij, vaši prehrani.

O 50 odstotkov Američanov primanjkuje magnezija, mineral, ki je ključen za več kot 300 bistvenih kemičnih reakcij v telesu. Magnezij nam pomaga pretvarjati hrano v energijo, tvoriti nove beljakovine za mišično tkivo, ustvarjati in obnavljati našo DNK, krčiti in sproščati naše mišice ter uravnavati naš živčni sistem, če naštejemo le nekaj. Torej vam lahko več magnezija v vaši prehrani pomaga počasneje starati, imeti več energije, bolje spati – in celo izgubiti težo!

Med številnimi koristmi naj bi magnezij tudi lajšal simptome depresije. V študija objavljeno v reviji Raziskave magnezija Depresivni odrasli, ki so prejemali 450 mg magnezija na dan, so opazili izboljšanje razpoloženja, enako kot pri zdravilih za depresijo. Nekateri strokovnjaki celo trdijo da je odstranitev magnezija iz sodobnih živil z obsežno predelavo lahko glavni vzrok za simptome depresije, če upoštevamo, da ima mineral tako pomembno vlogo pri uravnavanju razpoloženja v možganih. Zanimivo!Druga pomembna prednost magnezija je, da je močan protivnetno . Vnetje je glavni vzrok za številne bolezni, pa tudi za bolečine v sklepih in mišicah. Nizek vnos magnezija je povezan s kroničnim vnetjem. Poleg bolezni lahko kronično vnetje povzroči tudi stvari, kot so prezgodnje staranje in debelost, kar pomeni, da je povečanje vnosa magnezija pomembno, če želite skozi čas ohraniti zdravo telo in težo.

Druga študija od 100 starejših odraslih je ugotovilo, da je jemanje magnezija znatno zmanjšalo vnetne markerje pri osebah v primerjavi s skupino, ki je prejemala placebo. Zaradi svojih protivnetnih lastnosti se magnezij uporablja tudi kot močno lajšanje bolečin pri bolečinah v mišicah in sklepih, migrene , in celo PMS !

Magnezij resnično pomaga telesu, da se sprosti, in v tem pogledu je odlična pomoč pri spanju. Magnezij uravnava nevrotransmiterje, ki povezujejo živčni sistem in možgane, kar pomaga spodbujati občutek miru v telesu. Prav tako vpliva na hormon melatonin, ki je odgovoren za telesne cikle spanja/budnosti. Pravzaprav, magnezij se veže na isti nevrotransmiter, GABA , ki ga uporabljajo zdravila za spanje na recept, kot je Ambien. To je povsem naravna moč spanja brez zaspanih stranskih učinkov!

Poleg vseh teh prednosti je bil magnezij hvaljen zaradi njegove sposobnosti zniževanja krvnega tlaka, boja proti učinkom sladkorne bolezni tipa 2, izboljšanja vadbenih zmogljivosti in še veliko več. Torej, če ste pripravljeni, da ga začnete vključevati v svojo vsakodnevno zdravstveno rutino, ne moremo reči, da vas krivimo. Na srečo obstaja nekaj načinov, kako pridobiti več magnezija. Veliko živil je polno mineralov, kot so mastne ribe, mandlji in indijski oreščki, avokado, špinača, bučna semena in da – temna čokolada (seveda je to različica s 70 do 80 odstotki kakava).

Če pa želite vzeti dodatek magnezija za povečanje vnosa, obstaja veliko možnosti, med katerimi lahko izbirate. Kot vedno se posvetujte s svojim zdravnikom, preden vzamete kakršna koli nova dopolnila. Magnezij lahko vpliva na tiste, ki jemljejo zdravila za srce, diuretike ali antibiotike. Za odličen, visokokakovosten dodatek magnezija poskusite s tem iz Garden of Life ( Kupite na Amazonu, 28,69 $ ). Še več, magnezij lahko celo kupite v obliki a oljni sprej za lajšanje bolečin !