Hanuke je morda konec, vendar vam ne zamerimo, če še vedno sanjate o latkih. Klasična krompirjeva jed je osnovna jed v judovski skupnosti in jo vsi ljubijo zaradi svoje hrustljave zunanjosti in blagega središča. V kombinaciji s kislo smetano in jabolčno omako ni nič boljšega od tradicionalnega recepta. Če pa iščete okusen preobrat, ne iščite dlje od recepta Caroline Fausel za sladke krompirjeve sladice.

Ustanovitelj bloga o hrani in dobrem počutju Olive You Cele in avtor Priprava, kuhanje, zamrzovanje: Paleo kuharska knjiga za načrtovanje obrokov ( Kupite pri Amazonu, 21,99 $ ), Fausel je znan po okusnih receptih, ki se hitro sestavijo. Njene sladke krompirjeve kaše ne razočarajo: po preprosti pripravi se skuhajo v približno petih minutah.

Opomba: Fauselovi latkes so paleo prijazen , kar pomeni, da ne vsebujejo glutena ali mlečnih izdelkov. Če raje pripravljate svoje lateke na tradicionalen način, lahko za njo uporabite večnamensko moko kasava moka !Recept za sladki krompir Caroline Fausel Latke

Sestavine:

 • 1 funt (približno 2 velika ali 3 srednje) sladkega krompirja, olupljenega in grobo naribanega
 • 2 mladi čebuli, drobno sesekljana
 • 1/3 skodelice kasave moke
 • 2 veliki jajci, rahlo stepani
 • 1 čajna žlička soli
 • 1/2 čajne žličke črnega popra
 • 3/4 skodelice lahkega olivnega ali avokadovega olja, plus več za premaz ponve

Navodila:

 1. Segrejte 3/4 skodelice olja v globoki 12-palčni ponvi z neoprijemljivim oljem ali nizozemski pečici na srednje močnem ognju, dokler ni vroča.
 1. Delajte v serijah po štiri, z žlico 1⁄4 skodelice krompirjeve mešanice na latke v olje in jo poravnajte na 3-palčni premer z lopatico z režami.
 1. Zmanjšajte ogenj na srednjo in kuhajte do zlate barve, približno 1 1/2 minute na vsaki strani.
 1. Latke z lopatko prestavimo na papirnate brisače, da se odcedijo.

Priprava sladkega krompirja v obrok

Želite iz teh latkesov narediti popoln obrok? Fausel jih združi z gorčičnim svinjskim filetom in pikantno hrenovo omako. Čeprav se to morda zdi nenavadna kombinacija, če ste Jud ( svinjina ni košer ), Fausel obožuje oboje skupaj, ker eden izraža okus v drugem. Ko sem to naredila prvič, je [mož] rekel, da je to najboljši recept, ki sem ga naredila zanj kdajkoli , piše v svoji novi kuharski knjigi.

Caroline Fausel

Ena najboljših stvari pri Fauselovih receptih je, da so zasnovani tako, da vam prihranijo čas. Za vsako vključuje navodila za pripravljalni dan, ki lajša stres zaradi kuhanja med tednom. Njeno gorčično svinjsko meso, na primer, lahko pripravite nekaj dni vnaprej in nato shranite v hladilniku. Na večer, ko ga želite jesti za večerjo, v ponvi ponovno segrejte rezino in za lažjo stran stepite sladke krompirjeve latkes.

Pripravite, kuhajte, zamrznite se je rodil iz tega, kako kuham za svojo družino, pravi Fausel. Ko sem jo začel pisati, še nikoli nisem našel metode, ki bi pri nas delovala. Fausel je želela v svojo knjigo vključiti serijsko kuhanje – pri katerem naredite veliko hrane naenkrat, a se je trudila, da bi bila privlačna. Takrat je zasnovala novo metodo priprave.

Z Pripravite, kuhajte, zamrznite , pripravljate popoldne in zamrznete del vsakega obroka, razlaga. Toda tisto, kar sem resnično spremenila pri obrokih v zamrzovalniku, je bilo to, da zamrzneš element – ​​ne celotnega obroka – in nato na noč kuhanja vneseš sveže sestavine … Nobena od obrokov ni videti kot obroki v zamrzovalniku tvoje babice. Res smo ga osvežili, kar mi je všeč.

Pripravite, kuhajte, zamrznite je na voljo 21. decembra ( kupite na Amazonu, 21,99 $ ). Medtem si oglejte te druge nasvete da vaši latkes ne zažgejo , in kuhanje zolivno olje v primerjavi z rastlinskim oljem.

Pišemo o izdelkih, za katere menimo, da bodo našim bralcem všeč. Če jih kupite, dobimo majhen delež prihodka od dobavitelja.