Ali ste vedeli, da lahko kuhate trdo kuhana jajca v pečici? V redu, torej niso tehnično kuhano, vendar še vedno lahko dobite enako dobroto jajca, ne da bi segreli kapljico vode.

Vsak ima svojo tehniko kuhanja trdo kuhanih jajc: nekateri prisegajo, da uporabljajo svoj Instant Pot in Metoda 5-5-5 medtem ko drugi trdijo, da dodajo a ščepec kisa v vodo preden zavre, je razlika. Prepričan pa sem, da večina od nas sploh ni pomislila, da bi jih namesto tega dali v pečico.

Zagotovo nisem, zato me je tako zanimalo, ko sem v enem izmed njih našel trik Stare objave v blogu Altona Browna . Precej preprosto je: predhodno segrejte pečico na 320 stopinj Fahrenheita, dajte surova jajca v pekač za mafine in pecite 30 minut. Kot veliko običajnih načinov kuhanja, Brown tudi priporoča, da jih, ko so končani, postavite v posodo z ledeno mrzlo vodo, da ustavite postopek kuhanja.Očitno sem moral poskusiti! Zdelo se mi je malce neumno dajati nerazbita jajca v pekač za mafine, vendar sem že videl, da bi to prišlo prav pri načrtovanju obrokov za tedenske prigrizke (ali na desetine vražja jajca za zabavo).

Moja stara šolska pečica nima možnosti super natančnih temperatur, vendar sem mislil, da nastavitev na oznako 325 ne bi imela prevelike razlike.

Nekaj ​​minut pred 30-minutnim časovnikom sem vzela tudi jajca. Prejšnji poskus s predlogom za polni delovni čas je privedel do tega, da so bili nekateri nekoliko preobremenjeni, zato sem se temu želel izogniti.

Evo, kako je izgledal človek, potem ko ste jih vzeli iz pečice, jim dali ledeno kopel in jih olupili:

Po tem neolupljeno in olupljeno jajce

Levo: nekaj rjavih madežev na lupini pred luščenjem. Desno: olupljeno jajce z majhno rjavo piko.

Prva opazna razlika trdo kuhanih jajc v pečici je nekaj rjavih madežev na lupini in v notranjosti jajca. Predvidevam, da je to zaradi vročine suhe pečice, ki na določenih mestih nekoliko bolj zadene. Vendar sem bil prepričan, da te majhne pike ne bodo vplivale na okus (opozorilo za spojler: imel sem prav).

Brown v svoji objavi opozarja tudi na metodo pečice, zaradi katere je lupine težje odluščiti. Osebno nisem opazil dodatnega boja. Poskusil sem celo krampvrtinčenje jajc v skodelici vodein se je obnesel prav tako odlično kot za tradicionalno kuhana jajca!

Pečica

Kot lahko vidite, so bili moji rumenjaki na mehkejši strani, predvsem desno v sredini. To mi je pravzaprav bolj všeč, zato se mi je to narezano odprto jajce zdelo popolno! In očitno je dalo enake rezultate kot, veš, dejansko kuhanje jajc v vodi.

Ta način trdega kuhanja jajc v pečici vsekakor traja dlje kot druge tehnike, vendar mislim, da bi to lahko bila prednost. Ni vam treba skrbeti, da bi hiteli izvleči jajca iz cevi za vročo vodo ali spuščali paro lonca pod pritiskom, medtem ko čakate. To je tudi čas, ki ga lahko uporabite za pripravo obrokov, se prepirate s svojimi otroki ali, če ste kot jaz, se sprostite, medtem ko nadoknadite svoje najnovejšo Netflixovo popivanje .

Vsekakor priporočam, da to poskusite naslednjič, ko boste razpoloženi za trdo kuhana jajca, še posebej, če želite kuhati več kot le nekaj.